Orangeri


  Jeg byggede et orangeri år 2014. Jeg havde udtænkt planer om hvordan, det kunne laves. Målet op og regnet ud. Så nu var det om at få godkendelsen i orden. Det gik let. Så startede jagten på byggematerialer.  Vi fandt nogle gode brugte termo vinduer og en dobbeltdør. Købte det andet der skulle bruges ved Willab Garden Termo tag 32 mm. Limtræ i de ønskede dimensioner. Isolering, fundaments blokke. Cement. Beslag søm og skruer ved Harald Nyborg. De hårdt brændte gulv klinker  ved Steffen Steen. Brændeovnen blev sat op af fagfolk. Skorstensfejeren  fra Hyrdinden  godkendte det. Så var det op til mig, at få  gang i arbejdet.  Jeg kløede på, for at nå at få, det indvendige færdigt inden vinter.  Der skulle graves ud og støbes. Så skulle skelettet  op at stå. Vinduer og døren blev sat i. Tagpladerne på. Inddækning ude som indvendigt, efter jeg havde isoleret.  Gulvet blev lagt i sildebens mønster. Der blev købt maling ind og malet indvendigt. Der bliver malet  udvendigt her i sommer. Nu nyder vi at se planterne gro.

 Der arbejdes på siden . Men der er billeder længere nede. Jeg venter på at planterne kommer ind  til vinteren.


  Rhipsalis  Cruceformis

 

     Rhipsalis Pachyptera


    Vi er rigtig glade for vores Orangeri. Vi har opdaget de store kaktus der hænger ned .Dem der kaldes Junglekaktus.

Epiphyllum , Riphsalis . De er spændende at have med at gøre.Om man kan få dem i blomst. Blomsterne er flotte ved rigtig mange af dem. De er lidt svære til tider at opdrive.Da de er lidt pebret  i pris. Men al hobby koster ,det ved vi.

 

  Værksted blev renoveret 18 meter nyt tag kom op på værkstederne.  Det  var dejligt at få det bragt i orden. Nu har jeg savværk der.  opbevarings rum og et godt viktualie rum. Det er rum der bliver brugt flittigt. Der kom termoruder i værkstedet  og en termo dør. Der er isoleret.