Orangeri

 

Jeg byggede et orangeri år 2014. Jeg havde udtænkt planer om hvordan, det kunne laves. Målet op og regnet ud. Så nu var det om at få godkendelsen i orden. Det gik let. Så startede jagten på byggematerialer. Vi fandt nogle gode brugte termo vinduer og en dobbeltdør. Købte det andet der skulle bruges ved Willab Garden Termo tag 32 mm. Limtræ i de ønskede dimensioner. Isolering, fundaments blokke. Cement. Beslag søm og skruer ved Harald Nyborg. De hårdt brændte gulv klinker ved Steffen Steen. Brændeovnen blev sat op af fagfolk. Skorstensfejeren fra Hyrdinden godkendte det. Så var det op til mig, at få gang i arbejdet. Jeg kløede på, for at nå at få, det indvendige færdigt inden vinter. Der skulle graves ud og støbes. Så skulle skelettet op at stå. Vinduer og døren blev sat i. Tagpladerne på. Inddækning ude som indvendigt, efter jeg havde isoleret. Gulvet blev lagt i sildebens mønster. Der blev købt maling ind og malet indvendigt. Der bliver malet udvendigt her i sommer. Nu nyder vi at se planterne gro.

 

Rhipsalis Cruceformis

 

Jeg Synes mine Rhipsalis Cactusser er spændende at have med at gøre. Så jeg er let at friste,når jeg opdager en plante jeg ikke har. Nu er jeg begyndt at lave nye planter, for at se om det vil lykkes. Når de købes i sådan en størrelse, kan det være en pebret pris.Men forståeligt nok. For det tager lang tid, at få dem så store. Jeg tager mine ned, når jeg kan se de ser bløde og slatne ud i stænglerne.Så kommer de i en stor balje og bliver sunket helt ned under vandet. Når stænglerne igen mærkes vandfyldte, efter en hel nat i baljen.Så drypper de af, inden de kommer på plads igen i loftet. Fordi jeg kan have planter helt oppe under loftet ,er fordi jeg valgte de mælkehvide thermoplader. Der bliver planterne ikke svidt i solen .

 

Cactus navne jeg har.

Rhipsalis Cruceformis - Rhipsalis Påchyptera - Rhipsalis Cruceformis hoja plana - Epiphytic Cactus m.m. .

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Rhipsalis

 

 

 

 

 

 

 

Rhipsalis Pachyptera

Arbutus Unedo Jordbærtræ frugt.

 

Vi er rigtig glade for vores Orangeri. Vi har opdaget de store kaktus der hænger ned .Dem der kaldes Junglekaktus.

Epiphyllum , Riphsalis . De er spændende at have med at gøre.Om man kan få dem i blomst. Blomsterne er flotte ved rigtig mange af dem. De er lidt svære til tider at opdrive.Da de er lidt pebret i pris. Men al hobby koster ,det ved vi.

Værksted blev renoveret 18 meter nyt tag kom op på værkstederne. Det var dejligt at få det bragt i orden. Nu har jeg savværk der. opbevarings rum og et godt viktualie rum. Det er rum der bliver brugt flittigt. Der kom termoruder i værkstedet og en termo dør. Der er isoleret.